Om du ska jobba med din husfasad eller vill nå högt upp någonstans i din trädgård, behöver du något att stå på. Hyr en rullställning så står du stabilt.

Du har just köpt ett begagnat hus och du måste måla husets fönster. Först skall du slipa bort gammal färg och grundmåla. Därefter skall du måla. Du når inte upp från markplan och någon stege vill du inte använda. Om du hyr en rullställning får du en flexibel lösning. Du får en arbetsplattform på hjul.

Från en rullställning kan du jobba med ett fönster åt gången. Den är tillräckligt bred för att du ska nå hela fönstret. Du får en säker plattform att stå på. På plattformen kan du placera olika verktyg och inte minst målarburkar och penslar.

Rullställning – en flyttbar arbetsställning

När du är klar med ditt första fönster, flyttar du din rullställning till nästa fönster. Självklart kan du använda din rullställning om du skall fixa till dina hängrännor. Om du köpt ett tegelhus, måste du kanske förbättra murbruk som lossnat mellan några stenar. En hink med färdigblandat murbruk får plats på plattformen och du har två fria händer att använda till din murslev.

Det kan finnas en del jobb ute i din trädgård, där du behöver nå högt. Du har några träd, där de nedersta grenarna behöver sågas av. Med en rullställning har du en bra avsats att stå på när du arbetar. Ingen risk att du faller och skadar dig. På något ställe har din häck, vuxit sig hög. Då flyttar du din rullställning till häcken.

1 Aug 2022