När man tittar på en ful och nedsliten parkett tänker man att det vore härligt med ett helt nytt golv. Men i många fall är det alldeles tillräckligt att slipa om den, för den blir som ny igen.

En parkett i Uppsala som över tid har blivit ful och repig kanske aldrig någonsin har slipats om. Det är perfekt, för då finns där fortfarande så mycket marginal kvar att en slipning är det allra bästa alternativet. Det är betydligt billigare än att lägga ett helt nytt golv. Du väljer sedan ett fint ytskikt som ger golvet en enastående lyster, och du kan glädja dig åt att ha sparat en hel del pengar. Det räcker länge att genomföra en golvslipning i Uppsala.

Inget slipdamm längre

Jämfört med förr finns det så fina maskiner och finesser numera. En sådan sak som slipdamm, till exempel, behöver man inte oroa sig över längre, för det sugs in i maskinen direkt. Är det då lätt att själv slipa golvet? Nej, så lätt är det inte. Det går i och för sig att slipa sitt golv själv, men det är rätt besvärligt att få det jämnt och fint, så man tjänar på att anlita en professionell golvslipare.

Med tanke på hur länge ett golv används, så är det bra att en golvslipningsfirma gör ett ordentligt jobb hos dig. Du har kvar ditt golv länge, och den ursprungliga charmen med ett trägolv kommer fram och kommer till sin rätt när det har fått sin ytfinish.

9 May 2021