Utan köket stannar världen. Ett kök med omodern standard och dålig design kan sänka ett helt boende och gör livet trist för den som ska arbeta och leva där. Funkar köket däremot funkar livet!

Alla hör hemma i köket. I köket lagas mat och mat är liv. De mest fantastiska smaksensationer och maträtter kan tillagas i enkla kök. Samtidigt kan ingen som lagar mat förneka att ett välutrustat kök underlättar jobbet. Utrustning som fungerar och design som är gjord med eftertanke gör saken så mycket roligare och lättare. Och ett bra kök handlar om flera olika saker.

Planering är viktigt. Att springa femton gånger till ett avlägset hörn medan man håller på vid spisen är opraktiskt. Att kylskåpsdörren slår i spiskanten är...olämpligt. Att du varje gång får leta efter plats att ställa ifrån dig kärl och kastruller är frustrerande. Så - ja tack till design som fungerar!

Utrustning och ytor

Alla vet att ett modernt kök kräver ytor. För avställning och för förvaring. För diverse maskiner och för saker som behöver hållas lätt tillgängliga. Hur ytorna kan disponeras är viktigt. Många vill också att kök ska innehålla plats för umgänge. En del av oss är nöjda med att plats finns för vardagskoppen kaffe medan andra gärna vill hysa tretton vänner på middagsbjudning. Det är viktigt att tänka efter när köket planeras. Om inte annat är det bra med en bekväm sittplats för tjänstgörande kock. Trötta fötter och ben behöver sitta ibland när diverse maträtter och bakning behöver övervakning.

Förvaring och utseende

En första titt på ett kök kan ge vemsomhelst intrycket att det kommer att bli svårt att fylla alla skåp. Inget kan vara mer fel. Gott om förvaring är aldrig någonsin fel och smarta lösningar ger fler möjligheter. När det sedan handlar om vitvaror och skåp och arbetsytor börjar det handla mer om personlig smak. Någon vill ha vitt, andra vill ha allmogeträ och återigen någon annan önskar industriell stil. Det här kan det vara smart att skänka någon tanke åt. En dag kanske du säljer huset och alla vill inte ha guldknoppar eller shabby chic.

För dig som vill lägga extra omsorg på att bygga och inreda ditt kök är det vettigt att blanda in proffsen från början. Köksbyggare vet vad som fungerar och vad som inte gör det. Tycker du inte om att kompromissa? Nja, det tillhör nog tyvärr livet och i efterhand kan det kännas som den bättre lösningen ändå. Läs mer om hur kök kan ändra ditt hem på denna sida: https://www.kökgöteborg.se

30 Jul 2020