Är det dags att renovera hemma? När du ändå ska renovera om hemma, bör du installera så många energibesparande inredning som det bara är möjligt. Det finns allt fler sådana produkter som nu är ute i handeln och till hands för de enskilda konsumenterna. Att inte installera sådana produkter är inget annat än slöseri på jordens resurser och de gemensamma målen vi har för att rädda miljön. Det kan vara allt från att installera en mer effektiv värmepanna, energifönster, belysning med LED-lampor till toastol med mindre mängd vatten vid spolning, duschmunstycke som fördelat vattnet på ett mer effektivt sätt.

Det är inte bara energin du spara på – även pengarna

För den enskilda konsumenten är det även resursbesparande att installera energibesparande inredning i både kök och badrum. Det är bland annat blandare och kranar som använder vattnet och sprider det för en mer effektiv vattenanvändning. Det är inte roligt att betala höga räkningar när man kan välja inredning som ger dig lägre kostnader för både uppvärmning, belysning och annat. Att då installera energibesparande inredning som både sparar på naturens resurser och som sänker de egna räkningarna är att slå två flugor i en smäll, hjälpa bd dig själv och miljön.

Saker du kan göra hemma som sparar energi

Det har förekommit olika bud för hushållen om hur man sparar el och vilket tillvägagångssätt som sparar på resurserna bäst. Ska man slå av stand-by på TV:n eller ska man ha den på? Allt som står på stand-by drar el. Alla sladdar som sitter kvar i uttag, drar elektricitet. Vi har många hushållsapparater som drar el och som behöver stängas av nattetid. Då är det en bra aide att koppla alla tillsammans i ett och samma grenuttag och stänga av dem samtidigt.

Välj miljövänlig el

När det komer till el, bör vi välja el som produceras på ett miljövänligt sätt. Samtidigt måste vi som konsumenter av el, dra ned på fossilanvändande elproduktion. Det innebär att vi bör gå över till enbart miljövänlig elproduktion, samtidigt som vi drar ner på elkonsumtionen. Det är ansvarsfull elanvändning som är viktig. Det kan innebära att tänka över sin elanvändning och analysera hur du konsumerar elen – finns det något som du kan välja bort? Finns det alternativ som kan spara energi? 

Boka elektriker som kommer hem till dig och kan ge dig råd om hur du kan spara ännu mer el, installera mer miljövänliga produkter som hjälper dig dra ner på elkostnaderna. För mer information om hur du kan boka en sådan elektriker i Uppsala klicka här.

24 Jul 2018