Det behöver inte bli så dyrt att renovera sitt badrum. Det finns hela badrumsinredningar på Ikea som inte kostar skjortan. Vill man inte ha ett badrum som alla andra har, kan man titta på begagnat marknaden. Det lönar sig att kika på den eftersom man kan komma rejält undan med låg kostnad. Många formligen skänker bort sin gamla badrumsinredning. Då kan det vara tacksamt att erbjuda sig att forsla bort inredningen efter att de har rivit ut den. Många som väljer att renovera sitt badrum, har helt enkelt tröttnat på den gamla badrumsinredningen, utan att det är något annat fel på den. Gillar man en lite äldre stil, kan man med fördel titta runt på Blocket. Ibland kan företag ha bestämt sig för att byta ut sitt badrum. Då kan du till och med komma över en ganska påkostad inredning.

Riv först bort allt

Innan du kan installera din nygamla inredning bör du riva bort den gamla. Börja med att tömma hela badrummet på alla saker innan du börjar skruva. Allt ska bort. När du väl fått bort allt, kan du börja skruva isär delarna i din gamla inredning. Släng badkar, eller ta bort duschkabinen, som du har. Skruva bort speglar och lampor.

När hela badrummet är helt tomt, kan du lätt se vad som behöver åtgärdas. Då kan du antingen kakla om själv, eller ta in hantverkare som gör jobbet åt dig. När du väl har fått kaklet och kanske klinkern på plats, är det dags för handfat, badkar och kanske ny toalettstol?

Se över dina rör

Se till att rören är oskadda. Det är svårt att göra det på egen hand, eftersom skadan kan sitta längre in i röret, än vad du med blotta ögat kan se. Låter du en professionell VVS-montör göra det, kan de gå in med en liten kamera och titta på rören längre in. Upptäcker de då något fel, kan de gå in och byta ut rören.

Om du inte vet hur du ska montera och bygga i våtutrymmen för att få rätt lutning på golvet bör du anlita en professionell hantverkare som kan det. Det är nämligen väldigt viktigt då du kan bygga in fel i badrummet, så att vattnet inte rinner ner i avloppet. Har du själv byggt felet, kan du gå miste om försäkringen ifall något händer i badrummet. Här kan du läsa mer: badrumsrenoveringfarsta.se.

26 Feb 2018