Vill du prova på något nytt och modernt och står inför en badrumsrenovering? Varför inte investera i en modern japansk toalett! Läs mer här.

Japanska toalettstolar - så fungerar de

När folk pratar om japanska toaletter så pratar de ofta om en toalett med med bidéfunktion men japanska toaletter finns med en hel mängd olika funktioner även om just bidéfunktionen är den som de alla besitter. Om du skall göra en badrumsrenovering i Motala så kan det vara läge att investera i en modern japansk toalett.

En hel toalett eller bara sitsen?

Du behöver faktiskt inte köpa en hel toalett för att få bidéfunktionen. Det går att köpa bara en sits till vilken du sedan kopplar vatten. Se till att en certifierad hantverkare utför det arbetet. Dock är sitsar ofta känsligare än hela toalettstolar och går oftare sönder.

Idag finns det faktiskt en mängd tillverkare som erbjuder japanska toaletter till den skandinaviska marknaden. Dessa toaletter går att få med en mängd olika praktiska funktioner förutom bidén.

Från uppvärmd sits till musik

Som sagt är det inte bara bidé man får när man köper en japansk toalettstol. Vissa av dem kommer till och med med en fjärrkontroll för att du skall kunna styra över de många funktionerna och bidéns vattentryck. Innan du sätter dig ner kan du välja att få sitsen uppvärmd. På morgonen kan det vara mycket obehagligt med en kall toasits som första intryck. Nu kan du undvika den obehagliga känslan och låta sitsen vara uppvärmd.

Något mycket praktiskt är den inbyggda torkfunktionen. När du uträttat dina behov och tvättat dig med bidén så kommer en varm fläkt att torka dina nedre regioner så att du slipper använda toalettpapper. Är du blyg kan du se till att toaletten spelar musik medans du gör det du ska och sedan kan du vara nöjd med den tystaste spolningen på marknaden. En luftfilterfunktion suger ut den illaluktande luften ur bassängen och filtrerar den genom ett joniserande filter så att det luktar mindre efter ditt besök.

Lättstädade och hygieniska

Självklart är flertalet av dessa självrengörande och är de inte det så är de i alla fall lättrengjorda. Till exempel är flertalet toaletter kantlösa vilket gör att det inte samlas smuts och bakterier under toalettkanten. Många är gjorda i annat material än porslin, vilket skall vara mer smutsavvisande och mer lättrengörligt.

Inte bara för ungdomar

Många tror att den här typen av nymodigheter mest är för ungdomar men det är fel. Japanska toaletter fungerar väldigt bra för de som har svårt att röra sig och därför kan få problem med att sköta sin dagliga hygien. En japansk toalett kan låta en äldre eller rörelsehindrad person få behålla sin autonomi och integritet. Toalettbesök är något mycket känsligt och privat, att klara av dem själv utan inblandning från andra vill nog de flesta göra så mycket som möjligt.

7 Apr 2022