Köket är stället där livets viktigaste sysslor händer. Där lagar vi mat och umgås med vänner och familj. Ett kök ska vara snyggt, lyxigt och praktiskt. Köket vill vi lägga ner tid och tanke på.

Matlagning är underskattat. Det beror förstås mycket på kontexten - när vi lagar mat till vardags är vi ganska ofta trötta och hungriga. Finns barn i hushållet behöver det hela kanske gå kvickt dessutom. Egentligen är det både roligt och kreativt. Inga dyra ingredienser behövs för att göra en härlig och välsmakande måltid.

För att matlagning ska bli riktigt roligt behövs alltså tid och bra ingredienser till måltiderna. Det går förstås inte att få till detta varenda dag. Med lite planering och ansträngning går det ändå att ha kul medan man lagar maten!

Vikten av ett välplanerat kök

Det är egentligen först när man sett skillnaden mellan ett kök utan omtanke och ett välplanerat kök som man inser hur viktigt det är att tänka efter. När man ska renovera eller byta kök är det väl värt tiden och ansträngningen att ta sig en funderare. Kökets design kan vara skillnaden mellan frustration och tillfredsställelse.

Hemligheten heter ofta tillgänglighet. Lådor som är självstängande. Stora och anpassade ytor för matberedning. Avsaknad av hinder när man behöver en pryl från en annan del av köket. Rätt utrustning både på maskinnivå och vad gäller redskap.

Mycket kan man ordna själv medan andra delar bäst förverkligas i samråd med experter. Köksbyggare har inte fixat ett kök; de har fixat hundratals. Kontakta dem! 

21 Dec 2020