Är det dags att renovera din lägenhet? Behöver du ta in hantverkare eller är du kanske händig själv? Vilka material väljer du? Hur mycket vill du bevara och hur mycket har du tänkt att köpa nytt?

När du har den underbara uppgiften framför dig att renovera ett hem, finns vissa val att göra. Det är både ekonomiskt och hållbart att renovera iställer för att köpa allt nytt. Har din bostad bra förutsättningar i form av gedigna trägolv och välbyggda väggar? De flesta hus har ju en bra grund och det är alltid bäst att bevara och ta hand om det som redan finns. Äldre material har en helt annan känsla och du bidrar till att skapa tidlös skönhet. Är du osäker på skicket på ett äldre trägolv så kontakta en golvläggare i Falun och Borlänge så får du professionella råd.

Olika material i olika rum

Kanske har du inte gedigna trägolv i samtliga rum. Eller så vill du av någon anledning frångå trä och välja ett annat material. I ett sovrum kan det exempelvis vara helt ljuvligt att lägga in en textilmatta. Dagens heltäckningsmattor är av hög kvalitet och inte jämförbara med dem från 1980-talet. Bara tänk skillnaden att vakna och sätta ner fötterna i en lurvigt, mjuk matta istället för på ett hårt och kallt golv. En riktigt bra golvläggare har garanterat ett brett sortiment både av textila mattor, plastgolv i god kvalitet samt trägolv. Tänk på hur stor del av rummet som är golv - det sätter känslan i rummet. Väggfärg och golv är alltid prio som val i ett rum vid omgörning. Fånga en färgton i din väggfärg eller tapet och låt den färgsätta golvet.

Anlita ett riktigt proffs

Om du vill ha riktigt snygga golv och dessutom få de allra bästa råden, ska du alltid anlita riktiga proffs till golvläggare. Entreprenörer som jobbat i branschen länge kan allt om jobb och har bra kontakter för inköp. Ska du slipa ditt golv så har de tekniken i benmärgen. De vet också alla lämpliga behandlingar som ger träet den lyster och den finish just du önskar. Kanske vill du tillföra pigmentering för att få rätt effekt. Din golvläggare kan allt! Dessutom ska du passa på att nyttja ROT-avdraget i samband med renoveringen. Du har ju rätt till avdrag om 50000 kr per år och person. Även detta med skatteavdrag hanterar din golvläggare och ser till att allt blir rätt i samband med fakturering.

14 Jul 2020