Finns det något värre än att komma hem trött och sliten efter en lång dag på jobbet. Man rotar runt i väskan, och plötsligt inser man att nycklarna ligger kvar på jobbet på andra sidan stan.

Mardrömslikt scenario. Trötthet blandas med frustration. Hur kunde man vara så klantig. Men det är alldeles försent för klander. Det finns tre vägar att gå. Antingen så tar man tjuren vid hornen och åker tillbaka hela vägen, vilket funkar om man har en arbetsplats som inte låser efter dagen slut. Man ringer en vän och frågar om man får krascha på soffan i natt, vilket innebär att man måste ge sig ut och handla tandborste och lite annat som man behöver dagligdags. Eller så gör man det enkelt för sig. Man ringer låssmeden. Kanske får man vänta en liten stund på att hen ska dyka upp. Men med lite hjälp av mobilen kan man alltid utan problem surfa bort några minuter. Visst kan man få lite blickar från undrande grannar men det är det värt.

Vilka tider på dygnet rycker de ut?

De flesta låssmeder har jour dygnet runt för den som behöver. Skulle det vara så att nyckeln är borta, och man vet med säkerhet att den inte ligger på skrivbordet på andra sidan stan, då kanske det är läge att byta lås. Särskilt om man har någon märkning på nyckeln som indikerar vart den går. Låssmeder är förstås proffs på sitt jobb och kan snabbt byta ut det gamla låset mot ett nytt. De kan även, om man bor i eget hus, hjälpa till med att byta till ett annat säkrare låssystem, samt även installera ett larm för att skydda hemmet både när man är där och är man är bortrest.

Låssystem i egen fastighet

Bor man i en hyreslägenhet kan man kanske inte byta låssystem hur som helst. Men om man bor i ett eget hus finns det många olika möjligheter att säkra sitt hus. Ta kontakt med en låssmed i Göteborg och se vilka olika lösningar som finns att tillgå. Även om det inte skulle vara aktuellt med byte just för tillfället så är det bra att veta vart man kan vända sig vid byte eller när oturen är framme. För man vet som sagt inte när man råkar förlägga sina nycklar nästa gång. Då kan det vara skönt att ha kontaktinformation till låssmeden i plånboken. Det gör livet så mycket lättare. Läs mer om låssmed på denna sida: https://www.låssmedgöteborg.com 

13 Nov 2020