Toalett, dusch- och badrum är platser i hemmet som ofta glöms bort och som inte alltid får den kärlek de förtjänar. Dags att ändra på det? Ja, såklart. Förvandla ditt badrum till ett härligt spa!

Finns det något bra skäl till varför badrummet inte ska få kännas som ett spa? Förmodligen inte. Däremot finns många goda anledningar till varför man borde lägga lite extra tid och energi på att uppdatera badrummet - en uppdatering som skapar den där spa-känslan. I badrummet spenderar man ju faktiskt ganska mycket tid, även om varje besök inte är så långvarigt. Det är ofta första rummet man besöker när man lämnar sovrummet på morgonen. Det är även sista rummet man vistas i innan man lägger sig på kvällen. Starten och avslutet på dagen borde ske i harmoniska och fridfulla rum.

Fixa friden

Hur får man då ett fridfullt och harmoniskt badrum med spakänsla? Först och främst ska man tänka på färgskalan i rummet. Harmoniserar färgerna med varandra? Vill man ha ett badrum som är just fridfullt kan man med fördel välja färger som jordar och för tankarna till naturen och skogen. Försök även att få in föremål i just naturmaterial. Placera gärna ut lite doftpinnar och levande ljus. Mycket växter och bra belysning är goda idéer; dels ljusstarka lampor men även mysbelysning. Alltså gäller egentligen samma tänk när man inreder badrummet som när man inreder andra rum i hemmet. Det finns dock en skillnad och det är att man måste tänka mer på vad materialen klarar av i ett våtrum.

Viktigt i våtrum

Våtrum är rum där det förekommer mycket vatten, så som toalett, dusch- och badrum. Några saker blir då extra viktiga att tänka på. Eftersom det är rum som kommer att utsättas för väta så måste de vara motståndskraftiga mot det. Vatten som hamnar på golvet måste rinna åt rätt håll, vilket är till golvbrunnen. Allt i rummet måste också kunna klara av fukten som vattnet skapar. Detta gäller alltså inte bara golv och väggar, utan även möbler. Därför bör man ta hjälp av proffs om man ska göra om i badrummet.

En badrumsspecialist kan tillhandahålla både kunniga hantverkare och rätt inredning. De har möbler som klarar av miljön i ett badrum och plattsättare som ser till så att det blir rätt fall på golvet. När man vet att det är rätt utfört är det sedan lättare att slappna av och njuta av sitt nya, alldeles egna spa.

17 Sep 2020