För den som drömmer om ljust och fräscht, varmt och ombonat, eller magiskt lyxigt, kan ny färg och nya tapeter på väggarna vara lösningen. Ta hjälp av en professionell målare i Södertälje.

Att inreda med färg och tapeter är roligt och man kan i stort sett skapa vilken känsla som helst. Fast det kan vara bra att ha ett helhetstänk när man planerar inför en renovering och ommålning och även ta hänsyn till möbler och övrig inredning. Ibland kan det även vara fint att välja tidstypiska tapeter och kulörer från när huset byggdes. Eftersom det kan vara svårt att bedöma en kulör från ett litet färgprov eller välja en tapet från en katalog är det bra om man först kan provmåla på en liten yta, eller låna hem tapetprover. Ofta upplever man en färg mörkare när den kommer upp på en hel vägg, men den påverkas också av ljus och väderstreck.

För en professionell målare är förarbetet a och o

En målare vet hur viktigt det är med förarbete för att slutresultatet ska bli perfekt. Det kan exempelvis innebära att man först måste riva ner gamla tapeter, spackla och slipa innan man kan måla eller tapetsera. Slarvar man med förarbetet kan det innebära att gamla tapetmönster lyser igenom, eller att färgen inte fäster lika bra. Därför lönar det sig verkligen att anlita en professionell målare i Södertälje när det är dags att renovera. Som privatperson har man också möjligheten att använda sig av rot-avdraget vilket gör att det inte behöver bli särskilt dyrt.

 

 

10 Nov 2021