Att måla om i hemmet är ett av de mest effektiva sätten att skapa förändring på. För en billig kostnad så kan du skapa intrycket av en helt ny bostad. Detta gäller även om du väljer att anlita en målare i Stockholm.

Det senare är en fråga att ta i beaktning och övervägande. Ska du måla på egen hand eller ska du låta en målare sköta jobbet? Vi tänkte ge några fördelar med det senare alternativet - som ser ut som följer:

  • Bättre resultat. Ingen tvekan gällande detta. Anlitar du en målare i Stockholm - rätt sådan, vilket vi ska återkomma till senare - så kommer denne att leverera ett resultat som du själv aldrig kommer att vara i närheten av. Kan du acceptera lite spill och lite skönhetsfläckar så kan du måla på egen hand, men vill du ha ett genomgående snyggt och hållbart resultat så väljer du en målare i Stockholm.
  • Bra pris. Dyrt med en målare? Som med alla yrkesmän så kostar det pengar. Men, det handlar inte om några enorma summor och just Stockholm är en stad där det råder hög konkurrens - det ger dig en fördel då konkurrensen i fråga kommer att sänka priserna. Dessutom kan du använda ditt Rot-avdrag och ytterligare sänka priset - närmare bestämt med 30% av den totala arbetskostnaden. Det blir i slutändan långt ifrån så dyrt som många verkar tro att ta professionell hjälp med måleriet.
  • Rådgivning och konsultation. Vilken färg passar och vilken nyans och kulör kommer att passa i ditt hem? En bortglömd del av hur en målare arbetar och vad han kan lägga på bordet handlar om en kunskap om färg och vad som passar i olika miljöer. Dessutom så handlar det om en kunskap om vad som gäller och vilka trender som för tillfället råder. Inte sällan kan man också köpa in färg genom målaren och få fina rabatter genom detta.
  • Garanti på jobbet. En målare i Stockholm tar fullt ansvar för sitt arbete och det innebär att om du skulle vara missnöjd - eller om det efter en viss tid skulle visa sig vissa brister i arbetet - så åtgärdas detta utan någon extra kostnad. Det är en trygghet för dig som beställare, men det bör även tydligt framgå i ert avtal om vad som verkligen gäller.

Välj rätt målare i Stockholm

Vi nämnde ovan att man också ska välja rätt målare i Stockholm. Tyvärr är detta en fråga att ta på ett större allvar än vad många gör. Att det står målare på ett visitkort är tyvärr långt ifrån en garanti för ett perfekt jobb. Du måste undersöka på ett lite mer ingående sätt. Referenser är ett bra verktyg i detta. Hur ser omdömen ut på nätet - och finns det tidigare kunder som du kan kontakta? Saknas sådana så bör du dra öronen till dig.

En annan viktig del i din undersökning gäller certifikat och yrkesbevis. Se alltid till att den målare i Stockholm som du anlitar kan visa upp sådana innan du skriver ett kontrakt. Tillhör företaget någon branschorganisation så är det definitivt ett plus också!

16 Aug 2023