Massagolv kallas även fogfria golv, för golvet är en enda slät yta. Massan består av ett mycket slitstarkt plastmaterial och golven är lättskötta, fläcktåliga och snygga på samma gång.

När du tänker efter har du sett en hel mängd olika golv som verkligen inte är lättskötta. En del hela golv är knottriga, och det fastnar lätt smuts från skorna på dem. Andra golv har spruckna plattor eller gamla, torra kakelfogar som inte heller går att hålla riktigt rena. Betonggolven är inte heller så trevliga att rengöra. Det innebär mycket extraarbete för hygienpersonalen att skrubba och skura på material som ändå inte riktigt håller måttet. Du behöver helt enkelt skaffa ett massagolv.

En investering i trevnad och effektivitet

När du lägger ett massagolv slipper du alla fogar och smutsfickor, och om du tar bakterieprov från golvet får du väsentligt bättre resultat. I ett bageri eller annan livsmedelsindustri är det noga att det görs rent varje dag. Det blir många städningar på en vecka, och om man tänker på hur lättskött ett massagolv är, så lönar sig investeringen snabbt.

Det är ju också bra reklam för dig att dina besökare ser ett helt, rent och fläckfritt golv. Massagolv i nya material är smutsavvisande och helt släta, så där fastnar i princip inget, och de är hårda nog att stå emot det dagliga slitaget. Städningen går snabbt och du sparar därigenom väldigt mycket personalkostnader, förutom att din produktion blir mycket renare. Det är något som både du och dina kunder kommer att märka.

23 Dec 2022