Med hjälp av en slipning kan man slippa byta golvet och istället fräscha upp det billigare och enklare. Men det krävs kunnande och speciell teknik för att man ska få ett riktigt bra resultat.

Om man har ett slipningsbart golv så går det att förändra golvet precis som man vill. Man kan använda sig av olika ytbehandlingar där strukturen syns igenom, eller så målar man golvet enfärgat eller med olika färger i önskad form och struktur.

Men innan man förändrar golvets behandling så måste man börja med att ta bort ytan på golvet. Dels för att ta bort den behandling som redan finns. Men även för att jämna till repor och ta bort all smuts och fett som man kanske inte lyckas ta bort med rengöringsmedel. Det går även att laga golvet om det behövs. När man sedan behandlar det så kommer inte lagningen att synas.

En slipad yrkesgrupp

Den som vill vara lite skämtsam kan kalla golvslipare för slipade typer. Och det är just vad de är. För om man ska bli duktig inom sitt yrke så måste man vara kunnig, noggrann och ha ett mycket gott handlag med sin golvslipningsmaskin.

Arbetar man med golvslipning i Täby så vet man precis hur en maskin ska användas och att den aldrig får stå still. Gör den det blir ytan ojämn och det kan till och med bli gropar. Arbetet i sig är inte längre så dammigt som det varit eftersom man nu har dammfria golvslipningsmaskiner.

29 Nov 2020