Slösa inte dyrbar yta på smutsiga förråd ingen ändå vill använda. En källarrenovering i Stockholm kan bli en riktigt lukrativ affär om den görs rätt. Källaren kan t o m bli en USP för er BRF.

Att Stockholms bostadsmarknad är en enda jakt efter extra kvadratmeter är ingen nyhet. Det är helt enkelt inte en självklarhet att människor har råd att bo så stort som de faktiskt skulle behöva. I en sådan stad gäller det att tänka till kring de ytor ni faktiskt har tillgång till. Hur ser det till exempel ut i källaren i er bostadsrättsförening? Används ytan optimalt? En renovering av källare i ett hus fullt av lägenheter kan leda till oanade möjligheter för de boende. Det är inte säkert att gamla förråd verkligen är rätt sätt att nyttja de åtråvärda kvadratmeterna som gömmer sig i källaren.

Lyxig källarrenovering lockar köpare med stålar

En källare kan nämligen göras om till lite vad som helst. Vad som är rätt väg att gå för just er förening beror på vad ni har för behov. Börja med att definiera dem. Skulle det vara bra med en allmänyta för barnkalas? Gymlokal? Biograf? Möjligheterna är oändliga. Oavsett vad ni drömmer om i källaren, står det klart att allt som är lite extra i ett hus gör skillnad på försäljningspriset. Att renovera källaren på ett lyxigare sätt kan leda till att hela huset får en annan känsla. Kanske blir plötsligt mer köpstarka lägenhetsspekulanter intresserade av huset om det finns en spa-anläggning på nedre botten?

20 Oct 2021