Oavsett vilken sorts lyftkrok ni behöver så kan en välsorterad leverantör alltid vara er behjälplig. Och även sällsynta artiklar går ofta att efterbeställa om de saknas i sortimentet.

Att ha tillförlitlig och ändamålsenlig utrustning på arbetsplatsen är A och O. Söker man efter rejäla lyftkrokar till sin verksamhet går det att hitta ett stort urval på marknaden. Du kan jobba inom hamnverksamhet där man smidigt måste flytta ett stor antal containrar från ett ställe till ett annat. Eller så är man verksam inom industriell tillverkning och det kan krävas en stark lyftkrok för att kunna transportera produkter. Inom gruvindustrin används ofta kranar som ska klara att lyfta tunga volymer. Där används en särskild sorts krok som orkar med hög belastning.

Välj rätt lyftkrok för er verksamhet

Eftersom alla verksamhetsområden är så pass olika så skiljer sig såklart kranar och krokar också åt då de är anpassade till olika ändamål. Ofta har man någorlunda hum om vilken sorts krok eller kran man behöver. Men är man ny i branschen kan det vara värt att kika lite på leverantörens hemsida samt ta kontakt med dem för lite råd. Kanske jobbar ni i en bransch där samma kran som används inom ett annat område även passar er. Viktigast är att den fyller sitt syfte och klarar den belastning som godset innebär. En annan sak ni kan göra är att titta på andra som jobbar i er bransch och se vad de använder och om de kan rekommendera en kran eller rätt sorts lyftkrok.

29 Mar 2022