Känner du igen bilden? Du planerar att renovera fasaden och vindskivorna. Då är det dags att dra på sig blåstället och redskapsbältet, men vänta nu. Är det verkligen säkert att ge sig upp på en stege om du ska renovera vindskivorna? Det finns ju en anledning till att det är lag för alla som är professionella byggare och hantverkare att arbetsgivaren är skyldig att förse byggarna med en riktig byggnadssställning om de ska arbeta på höjder som är högre än 2 meter ovan markytan.

Skaffa riktiga byggnadsställningar innan arbetet

Det är alltså mycket, mycket säkrare för dig att skaffa en riktig byggnadsställning. Då får du arbetsytor som du kan använda för att kunna ställa ifrån dig arbetsredskap, byggmaterial och bara för att du ska kunna arbeta säkert, till och med kunna sitta ner och vila en stund. Visste du att det inte kostar mycket att beställa eller hyra en byggnadsställning? Jämför du priset mot att ramla ner och skada dig, vilket försinkar ditt arbete, eller i värre fall, gör att du hamnar på sjukhuset, är det värt pengarna att hyra en byggnadsställning.

Hyra byggnadsställning i Stockholm

Du kan hyra det mest när det kommer till maskiner för olika renoveringar, liksom när det kommer till byggnadsställningar. Hör dig för. Om du inte känner till något för närvarande kan du alltid googla "hyra byggnadsställningar Stockholm", eller skriver in din ort där du bor i Googles sökruta. När du väl har fått några kontaktuppgifter till företag som hyr ut byggnadsställningar är det bara att fråga om offert och andra praktiska frågor. En del vill att du hämtar den hos dem, medan andra kan tänka sig att både lämna och hämta den när du är klar. Det är den fördelen med att hyra, är att när du är klar behöver du inte förvara den på någon plats. De är ganska så skrymmande och de är inte direkt något som går att använda och sedan slänga.

Börja arbetet med renoveringen

Sedan är det bara skrida till verket. Börja med att skrapa boprt gammal målarfärg. Behöver du byta ut skadade delar, är det bäst att besöka en trävaruhandel. När de skadade delarna är ersatta med nytt och fräscht material är det bara att måla om huset. När du adderar alla kostnader, inklusive byggnadsställningen, kommer du förmodligen att se att det lönade sig för dig att hyra byggnadsställningen, mot alternativet att det både tar mycket längre tid att använda en vinglig stege eller råka skada sig och bli sängliggande.

10 Feb 2019