Det låter ju inte så bra att lägga papp på taket men moderna papptak står emot både väder och vind i Göteborg. De är dessutom snygga och lätta att lägga.

Moderna papptak är slitstarka och vattentäta. Materialet har impregnerats med en asfaltliknanade petroleumtjära. För att stå emot solens strålar har pappen dessutom belagts med ett tunt lager krossat skiffer. Tillsammans bildar dessa material en vacker och hållbar takbeklädnad. Takpapp levereras dessutom på rulle och går snabbt att lägga. Om du letar efter ett billigt och enkelt sätt att lägga tak är takpapp den perfekta lösningen.

Takpapp har använts ända sedan 1700-talet men kvalitén har märkbart förbättrats bland annat genom moderna tillverkningsmetoder. Tidigare användes takpapp bara på mindre och enklare hus men den moderna pappen är så snygg att den används även till fina villor och andra byggnader.

Papptak håller sig snygg länge och är lätt att lägga

Det krävs inte stort kunnande för att lägga takpapp. Den viktigaste förutsättningen är att taket där pappen ska monteras är helt torrt och jämnt, utan spik eller flisor som sticker upp. Vänder du dig till ett företag som lägger takpapp får du garantier på att det håller tätt och blir ett bra resultat.

Takpapp är ett billigt material och som privatperson har du rätt till rot-avdrag. Detta gör att det kan löna sig att anlita kunniga hantverkare i Göteborg när du ska lägga ditt tak. Du får taket inspekterat och du vet att det blir ordentligt gjort. Läckande tak kan ju annars orsaka stora skador.

Läs mer kring papptak på denna sida: papptakgöteborg.se

27 Feb 2023