Till mångas stora förvåning har plåttak fått en renässans. Det är inte konstigt. De är snygga, stilrena och lätta att sköta, dessutom är de lätta viktmässigt. Allt fler väljer plåttak.

Titta dig omkring så ser du många plåttak i Stockholm. Det är en klassisk taktyp, praktisk och enkel. Plåttaket passar väldigt bra i den moderna, nordiska designstilen, och det kan numera fås i många varierande utföranden och mönster. Kontakta en takläggare och titta mer på vilka sorters plåttak du kan välja mellan.

Plåttaket tynger inte så mycket

Modet med glansiga takpannor är fortfarande ett stort ideal för många, men man måste kolla upp så att själva underlaget på taket tål den höga vikten som takpannorna har. Bara att lägga dem är en hel vetenskap, så att man får upp dem smidigt.

Ett plåttak är lätt att lägga och lätt att sköta. Man behöver inte riskera att pannor lossnar och åker ner på gatan när det blåser. Det enda man får se upp med är att det inte rostar eller blir ojämnt och slitet i kanterna. Ett gammalt plåttak håller sig fint mycket länge, bara det målas. Därför ser man så många plåttak i Stockholm, för de har funnits där hela tiden. Allt eftersom man kommer på nya modeller och varianter, blir de gamla klassikerna moderna igen. Det är inte ofta man byter tak, så man kan gott fundera på vilka egenskaper man värdesätter allra främst när det gäller tak. För en praktisk husägare har plåttaket onekligen sina fördelar.

20 Mar 2021