När det gäller vvs lönar det sig alltid att vara förutseende och göra regelbundna kollar på rör och anslutande utrymmen. På så sätt kan man undvika omfattande och dyra reparationsarbeten.

Din lokala rörmokare i Göteborg kan hjälpa dig med många olika typer av problem. Det mest akuta och allvarliga problem en vvs-tekniker tar itu med är förstås läckor. Många tror nog att de flesta läckor sker i anslutning till badrum, men det är faktiskt vanligast i kök. Det kan dröja innan en skada på ett rör upptäcks, eftersom problemet gärna uppstår på anslutningar till till exempel den inbyggda diskmaskinen. Vid en sådan läcka hamnar vattnet ofta bakom skåp inne i ett hörn där det inte syns, och därför är det smart att kolla utrymmena med jämna mellanrum. Ett annat vanligt problem som kräver vvs-tjänster är stopp i avloppet. För att undvika detta bör man undvika att spola ner matfett och matrester.

Badrummet drabbas också

Problem med vvs är som sagt vanligast i kök, men även i badrum uppstår det då och då problem. En irriterande situation är när det blir fel på varmvattenberedaren, som till exempel kan göra att du inte får något varmt vatten när du ska duscha. Även detta kan din lokala rörmokare i Göteborg åtgärda. I avloppet från handfat och dusch blir det också gärna stopp, eftersom det spolas ner en hel del hår där. Ett enkelt sätt att förebygga stopp i rören i badrummet är att använda en avloppssil som fångar upp hårstrån, som du sedan plockar bort manuellt.

9 Dec 2020