Ser ditt golv slitet ut med många repor? Är det i behov av lite kärlek? Då behöver du inte lägga ett nytt golv helt och hållet, utan det räcker ofta med golvslipning med hjälp av en kunnig firma.

Trägolv kommer förr eller senare att se repigt ut, detta i och med att möbler, barn eller djur repar det. Men det går att fixa utan att du behöver byta ut hela golvet. Försök istället med golvslipning som dessutom är mycket billigare. Golvslipning hjälper dig att få dina gamla golv att se ut som nya igen, men genom att behålla ditt gamla golv behålls också husets charm. För golven har en viktig funktion i vårt hus, och det är viktigt att de ser bra ut. Golvslipning kan hjälpa dig med detta, och göra det på ett bra sätt.

Hitta den rätta firman för dig

När det kommer till golvslipning är det något som du borde få hjälp med, speciellt om du inte har kunskapen sedan tidigare att utföra golvslipning. Det är viktigt att det blir rätt när det kommer till golvslipning. Det måste bli jämnt, vilket kan vara svårt att åstadkomma om du ska göra det själv. Du måste hantera en maskin som är tung och du måste göra rätt förarbete för att det ska bli bra.

Har du inte denna kunskap är det bättre att anställa en firma som kan fixa golvet åt dig. Är du till exempel ute efter golvslipning i Helsingborg? Då finns det många firmor som du kan välja mellan. Bara gör en sökning online för att hitta några olika företag. Du kan även be några av dem om offerter, som borde vara kostnadsfritt, och välj sedan den firma som du tycker är den bästa.

Använd dig av ROT-avdraget

ROT-avdraget är ett skatteavdrag som du kan använda för renoveringar, ombyggnad och tillbyggen för ditt hus. Det gäller för privatpersoner. Golvslipning ingår också under ROT-avdraget, men det gäller att firman du väljer betalar F-skatt för att du ska kunna använda dig av detta. Du kommer då att få 30% rabatt på själva arbetskostnaden genom ROT-avdraget.

Många firmor inkluderar ROT-avdraget i sin första offert, men kontrollera alltid att detta stämmer. ROT-avdraget går att använda upp till 50 000 kronor per år, och det gäller per person i hushållet. Så är ni två som står som husägare kommer ni att få göra avdrag på 50 000 kronor var varje år.

8 Oct 2020