Har du ett badrum som du önskar få renoverat? Det är ganska viktigt att renovera badrum med jämna mellanrum. Badrum, är liksom köket, en plats där du hanterar mycket vatten och vatten sliter ut material ganska snabbt. Att renovera badrum och kök med metoder som stoppar vattnet från att slita ut materialet är därför ganska viktigt. De professionella VVS-montörerna och kakelsättarna arbetar med vattenlås och material som är anpassade för våtrum och som skyddar resten av köket och badrummet från att skadas av vattnet. Det är därför vi alltid avråder från att hantera kök och badrum på egen hand, om det nu inte råkar sig att du själv är en VVS-montör eller en erfaren hantverkare som kan bygga badrum och kök med vattenskyddande byggmaterial.

Renovera själv kan innebära att ersättning uteblir

Skulle du till exempel välja att renovera själv, och det skulle uppstå någon skada på grund av felaktig hantering av byggmaterialet senare, är risken stor att ditt försäkringsbolag inte vill betala ut ersättning för köks- eller badrumsinredningen som kanske måste bytas ut om det blir någon vattenskada, eller som beror på felaktigt dragna vatten- eller avloppsrör, elledningar eller något annat som inte ska ske i badrum och kök. Har du däremot anlitat ett professionellt företag för din badrumsrenovering, kan du vara lugn med att du antingen kan begära ersättning av bolaget om de har gjort helt fel i renoveringen av badrummet, till exempel, eller har rätt till ersättning av försäkringsbolaget.

Tro inte hantverkare som säger att du kan renovera själv

Så även om det är hantverkare i olika TV-program som påstår att man själv kan renovera sina egna kök eller badrum, ska du komma ihåg att det endast är ett TV-program, och är till för att underhålla oss som tittar på dem. Det har dessvärre inte med verkligheten att göra. I verkligheten är det endast utbildade hantverkare som ska utföra badrumsrenoveringar och köksrenoveringar. Just av de orsaker att det krävs verkligt professionellt handlag för att renoveringarna ska bli bra och proffsigt gjorda.

Tänk på detta när du anlitar hantverkare

Se alltid till att ta referenser på de hantverkare som du funderar på att anlita. Tyvärr, är det så att det kan skilja ganska mycket på hur de olika hantverkarna arbetar. Vissa är noggranna och vill alltid göra ett bra jobb. Andra är för stressade, för slarviga eller för nonchalanta för att bry sig om det. Så be om referenser och följ upp dem. Här kan du läsa mer om hantverkare som utför badrumsrenovering i Stockholm.

30 Jan 2019