En normal badrumsrenovering kostar kring 100 000 kr. Detta i alla fall om man anlitar hantverkare, väljer kakel samt byter ut all inredning. Men genom att planera går det att få ner priset en hel del. Detta via fyra enkla punkter. 

  • Fler offerter – inte bara från din ort

Det är relativt vanligt att man bara begär in offerter från hantverkare i sin egen stad. Om du bor i Falun kommer du sannolikt söka efter företag som kan renovera badrum på just den orten. Men att renovera badrum är ett stort projekt vilket innebär att hantverkare lätt kan tänka sig åka någon mil för att utföra jobbet. 

Bor du i Falun kan du alltså lika gärna söka efter byggföretag runt om i Dalarna. Detta åtminstone från orter i Dalarna som ligger i en omkrets av 3 – 4 mil. I och med att du kan få in fler offerter kan det bli billigare att renovera ert badrum än om enbart ett fåtal offerter tas in. 

Exemplet kan självklart användas på andra orter. Boende i Falun kan söka över hela Dalarna, Hoforsbon söker i hela Gästrikland osv. 

  • Loppis bjuder på begagnat

Gå in på svenskaloppisar.se och fyll i ”Dalarna”. Då kommer kommande loppisar visas som finns i din närhet. Här presenteras både tillfälliga loppisar samt butiker i Dalarna som säljer second hand. Oavsett är det ett sätt för dig att renovera erat badrum betydligt billigare. Köp fast inredning på loppmarknader och spar pengar. Men köp helst porslin och rör helt nytt. Med slarv på kvalitén ökar annars risken betydligt för vattenskador. 

  • Planera ROT

Planera så att du kan renovera ert badrum och utnyttja ROT-avdraget till fullo. En privatperson får maximalt använda 50 000 kr i ROT och RUT under ett kalenderår. Har du redan utnyttjat en del av avdraget är risken att du inte kan använda det till fullo när badrummet ska renoveras. 

Kanske är det värt att vänta in ett årsskifte med arbetet för att därmed få ny avdragssumma att utnyttja. Men kom även ihåg att fakturan kan fördelas på två personer som är skrivna på samma adress. På detta sätt kan två personers ROT-avdrag användas på samma badrumsrenovering. 

  • Jämför matta istället för kakel

Att renovera badrum billigt handlar till stor del om att jämföra priser och alternativ. Kan det exempelvis bli billigare att ha plastmatta istället för kakel? Det finns idag plastmattor med motiv som är väldigt likt kakel men även i mängder av andra format och färger. Läs mer om badrumsrenovering här: https://www.badrumsrenoveringdalarna.se/

1 Oct 2019