En stark trend när det handlar om en babadrumdrumsrenovering i Helsingborg och på övriga landsbygden är den lantliga stilen – en inredning som är vacker rent estetisk, tidlös och dessutom skapar vila och mys för själen.

Lantlig stil och gammaldags inredning. De orden leder ofta tankarna till kök på landet – men det går lika bra att skapa ett fräscht och trivsamt badrum i klassisk lantlig stil. Och detta är en trend inom badrumsrenovering som har växt i flera år – och några tecken på att det lantliga stilen ska förlora i popularitet är svåra att se. Härliga klassiska kommoder och skåp med vitrindörrar, ofta med kryss och elegant fräscha frostade mönster är alla detaljer som skapar en stilren och trivsam stämning i badrummet. Med ett vackert rustikt trägolv – som hämtat ur en av Astrid Lindgrens klassiska barnböcker – understryker den naturnära och gammaldags lantliga stilen.

Handtagen ger en lantligt ombonad känsla

Handtagen är en detalj som är speciell när det handlar om den lantliga stilen. Vackert sirliga handtag med tjusiga detaljer passar bra in i den eleganta stilen. Välvda skålhandtag är ett annat exempel på handtag som passar in i den lite gammelbondska inredningsstilen. Traditionella spegelluckor sitter också fint i ett lantligt inrett badrum.

Förr i tiden  var badrumsskåp och annan inredning platsbyggda och därmed anpassade till den exakta ytan i det respektive rummet.  Väggskåp byggdes ofta upp till taket för att man ville utnyttja alla ytor så noga som möjligt. Både över- och underskåp avslutade ofta på ett traditionellt sätt med en rejäl krönlist mot både väggar och tak.  Kompletterar man med vackra skivor i marmor eller marmorimitation och sätter in fina porslinshandfat så har du ett klassiskt lantligt badrum.

Detaljerna ger ditt badrum det sista lyftet

Vill du lyfta din lantliga badrumsrenovering lite extra så är de små detaljerna viktiga. En gammaldags badrumsblandare är en sådan detalj, även om den vid första anblicken kan kännas som en mindre betydande detalj ur ett inredningsperspektiv. Den sista piffen sätter du med handfatet i porslin, som du ”pyntar” praktiskt med tidstypiska handdukar i linne, en gammaldags hårdtvål i en klassisk tvålkopp. Dekorationer ger det sista lyftet, våra förslag är färska blommor, tända ljus och annat så har du ett riktigt mysigt och trivsamt badrum. Lantligt och modernt på samma gång.

20 Mar 2017