Det kan vara tråkigt att se gamla byggnader försvinna, men rivning i Uppsala kan också leda till att staden i sin helhet mår bättre och blir trevligare.

När gamla byggnader rivs kan det vara med blandade känslor man ser på det. Ibland är de flesta glada att ett gammalt ruckel äntligen försvinner, medan i andra fall kan det vara en mer sorglig händelse när en byggnad rivs. Allt som oftast är det dock nödvändigt att en dag riva de byggnader vi har omkring oss för att bygga nytt.

Det är lite som i naturen, där en stor skogsbrand kan verka förödande vid en första anblick. Men i slutändan leder den till att skogen växer tillbaka ännu starkare än den var förut. Så kan man även se på vårt samhälle.

Professionell rivning

I en stad som Uppsala finns det otroligt många gamla och vackra byggnader som bevarats väl genom åren, men lite här och där finns det även en del som inte är fullt lika välbevarade. Som tur är finns det firmor som utför professionell rivning i Uppsala så att nytt kan byggas och staden kan växa sig starkare.

Sen finns det naturligtvis mer än en sorts rivning också. Det behöver inte handla om en så kallad totalrivning där allt jämnas med marken. Andra alternativ är vad som kallas för lättrivning och selektiv rivning. Behöver du hjälp med rivningsarbete eller konsultering kan du fråga runt hos de firmor som finns i Uppsala om vad de kan erbjuda.

4 Jun 2023