Balkongen slits ofta sönder under större delen av året när du inte kan använda den. Är balkongen istället inglasad slipper du det problemet, samtidigt som du kan använda den hela året om.

Vilken tur du har som har balkong! Det kanske du får höra då och då. Och visst, det är lite lyxigt med balkong. Det är skönt att i en instängd lägenhet ha möjlighet att gå ut och sätta sig i friska luften utan att egentligen lämna bostaden. Det är en viss frihetskänsla. Men ärligt talat, det är så få veckor om året, på sommaren, som det överhuvudtaget är möjligt att nyttja balkongen. Resten av året står den egentligen väldigt blottad utan att den kan användas. Det är klart att balkongen kommer utstå mängder av slitage från väder och vind under året. När regnet piskar mot den, när möblerna blåser omkull och snön till och med lägger sig på balkonggolvet. Underhållet av balkongen tvingas öka. Du kan ofta önska att du istället hade en inglasad balkong.

Skydda från vädrets krafter

Hade du haft en inglasad balkong så hade du inte haft problemet att vädret slet på utrymmet. Du hade dessutom kunnat använda platsen året om. Din balkong kommer må bra av att stängas ute från vädrets krafter. Livslängden på balkongen ökar. Men viktigast av allt är förstås som sagt att balkongen inte bara blir en plats som står och förfaller, utan faktiskt kan användas.

8 Apr 2021