Att byta fönster är ingen dum idé vid en närmare eftertanke. Här förklarar vi varför det kan bli en bra affär för alla fastighetsägare. För den som bor i villa kan kostnaderna för uppvärmningen gå på allt från 20.000 kronor till 40.000 kronor. För många är uppvärmningen av bostaden den avsevärt dyraste utgiftskostnaden – förut räntebetalningar och avbetalningar på lån. Att sänka den utgiftsposten borde vara bland det viktigaste målet för en bostadsägare. 

Som villaägare kan man inte förlita sig på att vintrarna blir milda och varma, så att man kan sänka uppvärmningskostnaderna den vägen. Då är det bättre med ett fönsterbyte, även i bostadsrättsföreningar. Väljer man Energifönster kan alla bostadsrättsägarna sänka sina uppvärmningskostnader.

Ekonomiskt för bostadsrättsägare

För alla som är bostadsägare är det en ekonomisk vinning. Skaffar man sig Energifönster kan de sänka sina uppvärmningskostnader. Energifönster är sådana fönster som har ett mellanfönster. I mellanfönstret har man sprutat in ädelgas för isoleringens skull. På så sätt är Energifönster det mest ultimata som man kan tänka när det kommer till att inte "elda för kråkorna", det vill säga se uppvärmningen pysa ut i rök ur dåliga fönster.

Energifönster en god investering i fastigheten

Att installera Energifönster i en bostadsrätt är rena rama investeringen för bostadsrättsägarna. Det är ett sätt att höja värdet på fastigheten genom att installera fönster med kvalitet. Nya fönster som både är Energifönster med bättre isolering och som har ett bättre U-värde, det vill säga skydd mot solens skadligare solstrålar värderas högre än gamla fönster utan både extra isolering och solskydd. Banken, kunder och marknaden brukar uppskatta alla satsningar som bostadsrättsägarna gör. 

BRF med höjt värde

Skaffa underhållsfria fönster är heller ingen dum idé. Det innebär att man inte behöver renovera fönster, som man annars behöver göra efter minst 20 års mellanrum. Fönster är ju en del av både inredningen och fasaden. Att byta dem gör stor skillnad både för inredningen i bostäderna och för fasadens utseende. När det kommer till underhållsfria fönster finns det flera olika alternativ som man kan välja mellan. Antingen väljer man plastfönster, som inte slits ut för väder och vind på samma sätt som fönster av trä, eller så väljer man träfönster mot insidan och aluminiumfönster mot utsidan.

För utseendets skull och för att fönster ska passa in bättre i den stil som fastigheten är byggd i, kan man välja fönster med spröjs och utan, mer moderna fönster med panoramautseende. Det är viktigt att välja fönster med stil i samma stil som fastigheten. Läs mer här.

26 Feb 2019