Börjar era fönster bli slitna och fula? Det är inte kul att putsa fönster som inte ser rena ut efteråt eller hur? Det kanske är dags för någonting nytt så att solen kan stråla in vackert igen.

Ni kanske går och funderar över om det går att utföra ett byte av era fönster helt på egen hand, utan att ta hjälp av en professionell snickare. Innan man bestämmer sig för att göra någonting sådant så bör man först ta reda på vad det innebär och hur jobbet ska gå till, så att man verkligen vet vad som väntar en. De allra flesta tar faktiskt hjälp från en firma som kommer och utför bytet av fönstren, eftersom det inte är helt lätt. För dessa som gjort det hundratals gånger så går det som på rutin, det går snabbt och effektivt och blir bra gjort.

Hur går det till?

Först och främst så måste de gamla fönstren tas bort innan man sätter dit nya pvc-fönster, det säger ju sig självt. Men lite arbete ligger till grund innan man kan sätta in de nya. När man har tagit bort de gamla fönstren så behöver det arbetas lite grann med underlaget för att göra det slätt och rent från gammal smuts och så vidare. Ytorna där det gamla fönstret har suttit kan vara skavda och träet är inte längre så jämt som det bör vara när man ska till att sätta dit ett nytt fönster. Efter att arbetet är slutfört så kan man börja med att montera in nya fönstren. De som arbetar med detta har en stor vana och kommer göra klart jobbet på ett kick.

Vad är pvc?

Pvc-fönster är en slags typ av fönster som huvudsakligen består av pvc i både karmen på fönstret och i dess ram. Pvc är en slags plast faktiskt. Det är kanske inte många som tror eller vet om att det är så. Denna typ av plast finns i en hel del olika saker så som leksaker till exempel, men där den har fått den allra störst framfarten är inom olika typer av byggnadsindustrier. Där används det mycket för isolering av olika slag. Den skillnad som finns mellan till exempel pvc fönster och fönster som är gjorda i trä, är att träfönster kan behålla sin funktion mot att de underhålls lite grann då och då men pvc måste då istället bytas ut helt när de har tjänat klart sitt syfte. Vi rekommenderar denna sida: https://www.pvcfönstermellansverige.se

12 Apr 2020