Du kanske tycker ditt trägolv börjar se lite trist ut? Fördelen med parkettgolv och massiva trägolv är att de går att slipa så de får nytt liv. Men vad krävs för att slutresultatet ska bli bra?

Du kanske har en bostadsrätt på Kungsholmen där trägolvet börjar se lite trist ut. Det kanske till och med är så att du ska sälja bostadsrätten? Att fixa golvet kan göra stor skillnad, för vackra slipade golv ger hela hemmet ny karaktär. Fördelen med Stockholm är att du lätt kan hyra maskiner för att slipa och har tillgång till allt material som behövs. Hos en golvslipningsfirma på Kungsholmen kan du ofta hyra maskiner.

Hur slipar du golvet?

Det viktigaste, som inte alltid är det lättaste om du bor i en mindre lägenhet, är att tömma rummet på möbler. Du behöver även ta bort listerna längs golvet och se till att det inte finns några spikar som kan skada maskinen. Därefter så ska du börja slipa med maskinen, först med ett grövre sandpapper och byt sedan till ett tunnare.

Det är viktigt att du slipar jämnt och att du inte startar slipmaskinen med valsen nere. Då kan du få ett ojämnt resultat och skada golvet. När du slipar gör du det diagonalt i riktning mot plankorna. Kanterna kan du behöva slipa för hand för att komma åt. Ibland kan du behöva slipa golvet flera gånger innan du kan börja lacka eller vaxa. Tycker du det låter övermäktigt? Anlita golvslipningsfirman på Kungsholmen istället.

21 Apr 2021