Visste du att det är mycket billigare att slipa golv, än att slänga gamla trägolv, även om de är mycket slitna? En golvslipare kan slipa så gott som vilket golv som helst, bara det finns en tjcklek på över 2,5 centimeter som hantverkaren kan slipa på. Det spelar ingen roll om golvet är av laminat, ett klickgolv, en parkett, eller lagt med breda tiljor. De moderna plastgolven går också att slipa, liksom linoleumgolv. Linoleum är inte så snyggt, om det är slipat många gånger. Dem kan man mycket väl klä med trägolv i stället, anser vi. Finns det något snyggare än trägolv? Vi tycker ju inte det, men förstår att andra kan tycka annorlunda.

Miljövänligt att slipa golven

Det är även det mest miljövänliga som du kan göra genom att inte slänga gamla golv och i stället slipa dem. Vi ska ju återanvända de resurser som vi har, och inte endast köpa nytt. Att tillverka nya golv kräver så mycket mer energiåtgång, än att slipa om det som redan finns.  Dessutom ger vi ju hantverkaren som slipar, mer arbete, vilket är bra för hela samhällsekonomin.  Dessutom får du golv, som nästan ser ut som nya.

Så kan du få nästan nya trägolv

I stället för att slänga gamla golv, kan du återskapa dem så som de såg ut när de var nya. Trägolv är mycket tåliga golv. Så länge man underhåller dem kommer de att vara snygga. Hantverkaren behöver minst 2,5 centimeter för att kunna slipa om golvet. Innan hantverkaren gör det, ser han eller hon efter om det finns lösa delar som behöver sättas fast, eller bytas ut. När alla lösa eller uttjänta delar är ersatta, slipar hantverkaren hela golvet. De har moderna slipmaskiner som suger i sig allt fint damm som uppstår när man slipar om golven. På så sätt slipper de som bor i bostaden få det i sig.

Hitta hantverkare i Stockholm

Det finns 3.500 hantverkare i Stockholm (minst), hur får man tag i den som är bäst på att slipa golv? Man kan alltid börja med att googla "slipa golv Stockholm", då bör du få flera hantverkare som arbetar med att slipa golv i Stockholm som förslag av Google. Därefter bör du ta kontakt och först be om offert och referenser innan du bestämmer dig. Gör så med en handfull hantverkare så att du har några olika offerter att välja mellan. Välj sedan de som har bäst priser och referenser. Lycka till!

16 Aug 2018