Ett golv behöver tas väl om hand och slipas med jämna mellanrum. Detta på grund av att vi utsätter det för kontinuerligt slitage. Läs mer om hur du får ditt golv slipat så att det ser ut som nytt.

Tänk dig hur mycket du hade behövt stå ut med om du vore ett golv. Varje dag klampar din familj in med sina tunga skor och går på dig. De drar sina skitiga, hårda sulor över dig utan hänsyn. För att inte tala om deras hund som med sina klor har satt märken, ärr, i dig. Är detta tacken för att du i åratal har kämpat med att hålla upp familjens möbler, stått ut med ett flertal flyttar och ommöbleringar? Det är inte svårt att förstå att det tids nog blir helt ohållbart. Men det finns ett sätt att hjälpa ditt golv stå ut, och det är med hjälp av en golvslipning.

Slipa ditt golv vart femtonde år

Man brukar säga att ett golv generellt sett skulle behöva slipas vart femtonde år. Det är ungefär som att göra en ansiktslyftning för golvet. Man fräschar upp, snyggar till och får även ett golv som håller längre på sikt. Dessutom är kanske det bästa av allt att du kommer att göra dina gäster gröna av avund. När de stiger in i ditt hem och får den inbjudande upplevelsen av ett nyslipat golv kommer de direkt be dig om numret till den som stått för arbetet. Repor och smutssamlingar kräver i princip att du genomför en golvslipning för att få bukt med dem. Låter du dem vara kommer det att slita enormt på golvet och det får aldrig riktigt tillbaka sin lyster. Men det är alltså som du förstår inte ett förlorat fall. Hjälp finns att få!

Professionell hjälp med golvslipning

Man kan naturligtvis slipa delar av sitt golv om det enbart är ett par, mindre delar av golvet som man anser är i behov av slipning. Men det bästa resultatet får du genom att slipa golvet i sin helhet. Har man väl börjat är det lika bra att göra hela jobbet. Och oroa dig inte – du behöver inte stå på knä med sandpapper. Det finns ordentliga maskiner till att slipa ditt golv som är tunga, men lätta att hantera för en professionell golvslipare. Det är alltid bäst att vända sig till experthjälp för ett resultat som ska hålla i många år.

29 Jun 2020