När man ser någon slipa betonggolv i Stockholm förstår man snabbt hur vackert betong kan vara i lägenheter, butiker och andra offentliga miljöer. I början betraktades betongen som ett grått och industriellt material, utan någon tanke på att integrera det i mer eleganta miljöer. Men något förändrades, och plötsligt fanns det betongmöbler och prydnadssaker. Betongen hade fått ett nytt syfte och uppskattades för sin skönhet.

Genom att slipa betonggolv i Stockholm försvinner den sträva och grova ytan. Istället poleras golven och kan behandlas med hårdvax och färg. De hårda betonggolven blir nu vackra och passar utmärkt i både vardagsmiljöer och offentliga byggnader. Dessa golv är inte bara vackra utan också lätta att hålla rena och mycket tåliga.

Tåliga golv för industribyggnader

Industribyggnader kräver golv som kan stå emot tunga maskiner och truckar. Betonggolv som är förstärkta med armerat järn är extremt hårda och tåliga. Trots detta kan även dessa golv nötas ner och skadas över tid. Lyckligtvis kan man slipa dessa golv för att återställa deras släta yta.

Återställning och förbättring av industrigolv

Företag som specialiserar sig på slipning och polering av golv kan återställa och förbättra betonggolv, till och med överträffa deras ursprungliga skick. Förutsatt att golvets yta inte har slipats så många gånger att armeringen blottats, kan man åstadkomma fantastiska resultat. Genom slipning och lagning blir ett industriellt betonggolv blankt och skinande. Dessutom kan det få en ny färg som skapar en helt ny atmosfär.

10 Aug 2023