Har du lovat dig själv att lervällingen du kallar uppfart inte ska finnas kvar nästa år? Är ditt tålamod med ogräs och smuts och dåligt fäste för fordon på upphällningen? Asfaltera uppfarten!

Det är vanligt att man har problem med sin uppfart, eller att problem uppstår eller accelererar med åren. Det är mycket problem med att hålla en grusad uppfart i snyggt skick. Är den inte lagd med någon form av markduk under kommer snart diverse växter att ta för sig av utrymmet och ge ett ovårdat intryck av blomsteräng. Nederbörd ger ett lerigt och halkigt underlag och gruset behöver förnyas minst vartannat år för att fungera någorlunda. Asfalt är annorlunda och en korrekt anlagd uppfart med asfalt håller sig snygg och prydlig i åratal.

Hur fungerar det att asfaltera min uppfart?

När du tagit beslut att låta asfaltera din uppfart kan du lämpligen kontakta en seriös firma och låta dem komma till ditt hem. Det är enklaste sättet för dem att på plats se hur förutsättningarna ser ut och kunna föreslå lämpliga åtgärder för att sedan lämna en offert på arbetet. Då det är lätt att få skambud från oseriösa firmor som inte klarar av jobbet kan det vara värt att lägga extra tid på att försäkra dig om att firman är kompetent. Förutsättningarna ser olika ut på olika uppfarter och en seriös firma kommer inte att lämna dig med ett halvfärdigt eller illa utfört jobb. Det är viktigt att underarbetet utförs på korrekt sätt för att det sedan ska fungera med själva asfaltsläggningen. Utan rätt underarbete skulle asfalten kunna krackelera och slutresultatet inte bli som förväntat. En korrekt och kompetent asfaltsyta däremot är bland det mest lättskötta du kan ha på din asfalt. Det mesta den kräver i rengöringsväg är att du använder trädgårdsslangen på den nån gång!

Snyggt, enkelt och lättskött med asfalt

För att asfaltera av din uppfart behöver man dessutom ha ordentliga och grundliga kunskaper om hur asfalt fungerar. Asfaltering är något av ett hantverk och man behöver vara snabb och precis och veta hur asfalten beter sig för att kunna göra ett bra jobb. Asfalt härdar och stelnar fort då den lagts och man behöver därför arbeta snabbt utan att fördenskull tappa precisionen. Lutningen på en uppfart måste också vara korrekt beräknad för att avrinning ska ske på rätt sätt. Kontakta en seriös asfaltsfirma redan idag och ta första steget mot en snygg uppfart!

16 Mar 2020