När det byggs stora hallar och industribyggnader är det väldigt fördelaktigt att välja stålkonstruktioner eftersom de kan tillverkas i moduler på verkstaden och sedan lätt transporteras

Stål är ett lätt men väldigt stabilt material. Det går att tillverka i moduler för att sedan transporteras till byggplatsen och svetsas ihop där. Det företag som tillverkar stålmodulerna har certifierade svetsare som kan svetsa ihop dem om man vill det.

Stålkonstruktioner blir därför billiga och enkla att transportera eftersom de inte är så skrymmande och inte så tunga. Det är ett skäl till att de används så mycket. Men stål är också ett miljövänligt material eftersom det går att återvinna. Av det stål som används idag kommer 50 % från återvunnen produkt och det innebär inte att kvaliteten försämras.

De som tillverkar stålkonstruktioner har en stor verkstad med toppmodern utrustning. Att utrustningen är av senaste modell innebär att väldigt mycket är automatiserat. Man har automatisk bläster, plasmaskärare för plåt, såg- borr- och fräsmaskin för balk, och automatiska robotsvetsar.

Stålkonstruktioner passar i många sammanhang så inget jobb är för stort eller för litet

Även om man tillverkar många stålkonstruktioner för stora hallar och industrier så utför man också arbeten i mindre skala. Ska man bygga ett stall, en lada eller ett lite större förråd så kommer stålkonstruktionerna också väl till pass. Stålet är så smidigt och lättformat att man kan göra både stort och smått av det. Företaget hjälper gärna till med projekteringen av alla sorters byggnader och är med fram tills allt är klart. Läs mer om stålkonstruktioner på den här hemsidan: stålkonstruktioner.nu

16 Jan 2022