Den som bmattaor i storstaden kan dra nytta av ett stort utbud av service och tjänster. En av de tjänsterna är mattläggare, vilka det finns ett flertal av i Stockholmsregionen. En mattläggare är dock sällan bara en mattläggare. De har också en rad olika produkter och tillbehör till mattorna, och även ett brett sortiment av själva mattorna.

I den här artikeln jämför vi de olika mattläggarnas produkter. Tre företag i Stockholmsregionen har valts ut.

Obs! Artikeln nämner inga företagsnamn, utan är endast till för att ge en överblick över de olika mattläggarnas verksamhet i Stockholm.

Ett gediget utbud av mattor

Det första företaget vi kikar på har ett gediget utbud av mattor. Stockholms största, enligt dem själva. På lagret finns över 200 stycken rullar som är redo för leverans omgående, men för den som kan vänta lite finns över 1 500 prover att välja mellan och låna till hemmet. Det här stora utbudet gäller specifikt heltäckningsmattor, men de tillhandahåller också ”specialmattor”. Specialmattor är särskilt tillskurna för att passa just ditt utrymme, och du har stor valfrihet när det kommer färger, mönster och material.

Inga mattor finns att se på hemsidan, utan företaget behöver kontaktas eller helt enkelt besökas för att få tillgång till sortimentet. De skriver att de gärna hjälper att lägga ut mattor för respektive rum och ändamål. Knapp information om utbudet Den andra butiken i Stockholm som undersöks skyltar inte med något utbud på hemsidan. Istället skriver de bara att de säljer textilmattor, vinylmattor, plastmattor och mer. Lite närmare information om heltäckningsmattor och textilplattor finns också, men någon mer ingående information om utbudet finns inte att tillgå på hemsidan. I övrigt skriver de också att gärna anpassar, klipper och kantsyr mattor.

Snålt med information

Den tredje stockholmsfirman har ganska snålt med information om utbudet. Det som går att se är att de helt enkelt lägger in flera olika typer av mattor. Den här firman sysslar dock i huvudsak med golvläggning, och inte mattläggning.

Några saker att tänka på när du tänker anlita en mattläggare: Om du ännu inte har köpt en matta, är utbudet hos mattläggaren givetvis viktigt. Man ska dock ha i åtanke att de flesta mattläggare fokuserar just på att lägga mattorna, men kan gärna hjälp till med att välja, eller sänka kostnaderna genom att du väljer ut en matta som de sedan beställer från affären.

Något annat man kan tänka på för att pressa priserna är ROT-avdraget. Mattläggning är avdragsgillt och kan spara dig många tusenlappar då upp till 70 % av arbetskostnaden subventioneras av staten.

.

11 Oct 2016