Plötsligt en dag när man tömmer badkaret forsar vatten ut över hela badrumsgolvet. Stopp i avlopp kan vara enkelt åtgärdat eller så behöver man hjälp akut.

Det hade varit en lång vecka och Sara längtade efter att komma hem och ta ett varmt bad. En ny flaska badskum stod på badkarskanten och väntade på att få sprida lugnande lavendeldoft. Väl hemma tog hon bara av skorna innan hon tog sig in till badkaret och öppnade flaskan. Hällde lite i karet och satte sedan på kranen.

Tio minuter senare låg hon i badet och njöt med en ljudbok som enda sällskap. Vattnet blev kallt och snart började ett program hon ville se på tv:n. Hon lämnade badrummet så badkaret fick tömma sig i sin egen takt och med badrock på och en handduksturban kring håret fixade hon lite fredagsmys.

Rörservice ryckte ut efter stopp i avlopp

Innan hon skulle börja myset behövde hon borsta ut håret och gick till badrummet. Synen som mötte var inte fredagsmysig alls. Flera centimeter vatten täckte badrumsgolvet och hade redan börja ta sig över tröskeln ut i hallen. Snabbt gjorde hon en barriär av handdukar och ringde sedan rörservice.

Sa att hon hade stopp i ett avlopp. Sen började hon torka upp vattnet. En slang kopplades till avloppet och sög ut allt skräp. Plötsligt rann vattnet lätt ner i golvbrunnen. Den räddande ängeln åkte och golvet var nästan torrt. Nu kunde hon sätta sig och var tacksam över att playfunktionen då hon kunde titta på serien trots förseningen. Läs mer om stopp i avlopp på denna sajt: https://www.stoppiavlopp.nu

21 May 2022