Dags att renovera badrummet? Då har ni en hel del att tänka på. Med en noggrann planering rusar inte kostnaderna iväg och resultatet blir som man hade tänkt sig eller kanske ännu bättre.

Badrummet är ett av bostadens viktigaste rum. Att renovera ett våtutrymme kan kosta en hel del men med noggrann planering kan man hålla kostnaderna nere om man vill. Börja därför med att göra en budget för vad det får kosta. Idag finns det mängder av exklusiv badrumsinredning och kakel som kostar därefter. Har man inte den budgeten så kanske man istället ska titta på tvättställ och blandare i en lägre budgetklass. Det betyder inte att det inte blir ett fint badrum för det men man sparar mycket tid av att från början leta i rätt prisklass. Kolla runt på nätet och i inredningstidningar efter den stilen som ni helst vill ha på badrummet. Fundera även på färgsättning.

Rita en skiss och gör en budget

Tänk över vad som är viktigast i badrummet. Rita enkelt upp badrummet och rita ut placeringen av tvättställ, toalett och badkar etc. Fundera på om ni vill byta plats på något. Det kostar såklart extra att dra om ledningar men det kanske blir mer praktiskt med en annan placering. Bestäm om ni eller den firman som ska renovera ska köpa in material som kakel och inredning. Ta in offerter från flera olika byggfirmor. Viktigt är såklart att vända sig till företag som har licens på att bygga och renovera badrum. Badrummet utsätts hela tiden för vatten och blir det fel vid renoveringen kan det bli dyrt att senare sanera fuktskador. Det är därför man ska se till att välja rätt hantverkare som har licens och försäkring.

Välj rätt hantverkare

Titta inte bara på priset då ni väljer hantverkare. Be även om referenser från tidigare uppdragsgivare och kontrollera dessa. Det kan vara bra att välja en firma som även har helentreprenad. Då slipper man att själv hyra in andra hantverkare till de andra momenten som el etc. Visa sedan era ritningar och gärna även inspirationsbilder för den firman ni valt. Då är det lättare för dem att renovera badrummet så som ni vill ha det. Diskutera igenom allt och bestäm ett datum för då badrummet ska vara färdigt för slutbesiktning och även om vad som sker och inte tidsplanen hålls. Skriv ett ordentligt avtal som innefattar allt.

5 Apr 2020