Vad innebär golvslipning, och vad finns det för tecken på att ditt golv behöver en slipning? Kan du utföra golvslipning själv? Läs mer här för att få veta mer om att utföra golvslipning.

Att utföra golvslipning är ofta ett billigare alternativ än att helt byta ut dina golv. Med golvslipning kan du bevara dina gamla golv och de kan behålla sin charm. Detta är speciellt bra för ett äldre hus där du vill bevara golven. Att ditt golv är i behov av slipning finns det många tecken på. Om ditt golv ser slitet ut är detta ett stort tecken på att det är i behov av slipning. För trägolv är det speciellt vanligt att det blir repor i golvet på grund av möbler, barn och djur. Ett annat tecken på att ditt golv är i behov av en slipning är att det är ojämnt. Med slipning och en snygg behandling kan ditt golv bli som nytt igen.

Vilka golv kan slipas?

Det är dock inte alla golv som kan slipas, utan det är betonggolv och trägolv som kan slipas. Andra golv som klinker, plastgolv och laminat kräver renovering på andra sätt. Golvslipning betyder att man slipar bort en del av ytan på golvet. Detta kräver så klart att det måste vara ett tjockare golv för att det ska fungera. Andra sätt att renovera golv är en enkel slipning där du kan fylla hålen som finns på golven, och sedan slipa igen. Om du inte är helt säker på vad som är bäst för ditt golv gör du väl i att kontakta en professionell firma.

Få hjälp av en professionell firma

Att utföra golvslipning är något som du kan göra själv, men det är ett tidskrävande jobb. Du måste för det första hyra en maskin som väger mellan 50-70 kilo, och sedan måste du sköta denna själv. Om du inte sedan tidigare har erfarenhet av detta kan det enkelt bli fel. Du måste slipa golvet jämnt, så att det inte blir ojämnt. Om du vill ha ett garanterat bra resultat är det bäst att anlita en professionell firma som kan utföra slipningen åt dig. Kontakta firmor i ditt område och be om en kostnadsfri offert. Du kan då jämföra mellan olika offerter för att hitta det som passar din budget bäst. Om du anställer en firma med F-skatt gäller även ROT-avdraget på 30% av arbetskostnaden för golvslipning för privatpersoner.

2 Jun 2020