Vill du fräscha upp köket där hemma men inte riva ut hela köksinredningen? Då kan en lackering av köksluckorna vara en god idé. Att fixa till köksluckorna kommer att få ditt kök att glänsa.

Att renovera köket kan vara slitsamt och även kostsamt men det finns en smidig lösning för dig. Istället för att riva ut hela köket så kan du lackera om köksluckor och dörrar. Nu kanske du tänker, räcker det för att få en ny look på köket? Och ja, det gör en otrolig skillnad och kommer få ditt kök att se ut som nytt. Om du bestämmer dig för att utföra lackeringen själv så är det några saker du bör tänka på för att få ett bra resultat. Det viktigaste är att du tvättar alla de luckor som ska lackeras mycket noggrant. För i ett kök kan det vara flottigt av stekos och det måste vara borta innan du genomför lackeringen annars kommer resultatet bli dåligt, eftersom färgen kommer att få sämre chans att fastna på luckorna. Så prio ett är att se till så att allt som ska lackeras är helt och rent. Ur miljösynpunkt så är det bra att ta tillvara på dina gamla luckor istället för att köpa nya.

Lackeringens 4 steg

Det första du bör göra är att tvätta dina luckor för att få bort fläckar, sedan kan det behövas sättas i hål eller märken i dina luckor. Efter detta ska du slipa om det behövs och efter slipningen se till att luckorna är helt dammfria. Det smidigaste kan vara att dammsuga dina luckor. Sista steget i arbetet är själva lackeringen och det görs med en färgspruta. För att få in tekniken med färgsprutan så bör du öva dig först på något annat material som till exempel stor pappskiva eller något du ändå ska slänga på tippen.

Ta hjälp av professionell lackeringsfirma

För dig som känner att det helt enkelt blir för mycket jobb och känner dig osäker på att få till ett snyggt resultat så kan det vara bäst att anlita en erfaren firma. Tar du hjälp så slipper du oroa dig över resultatet av lackeringen och kan istället fokusera på att bara välja kulör. Du kan också förutom kulör bestämma vilken typ av glans du vill ha på köksluckorna. Att lackera dina köksluckor kommer ge dig ett nytt fräscht kök och det är också ett klimatsmart val.

30 Apr 2020