En härlig innergård är inte bara en funktion för husets boende utan kan även vara en anledning att hålla en högre hyresnivå. Här kommer tips som kan göra ett flerfamiljshus mer attraktivt.

När man hyr eller köper en lägenhet så är det många variabler som spelar in. Det handlar inte bara om att lägenheten ska vara av rätt storlek och skick. Man vill även att boendet ska ligga i ett trevligt område. Men det finns det som höjer priset på en lägenhet även om det inte egentligen har med själva lägenheten att göra. Om utsidan på huset är mycket snyggt så är det en klar faktor som gör att även lägenheten blir dyrare. Och en annan höjande variabel är innergården.

Med rätt funktioner och utseende kan man i stort sett få kö på vilken lägenhet som helst. Även om huset i sig inte är speciellt snyggt eller modernt. Så därför är det många fastighetsägare som väljer att satsa lite extra på att även göra alla yttre ytor snygga och attraktiva.

För alla smaker

Det är alltid svårt att anlägga grönytor för alla smaker. Därför är det vanligt att man går efter de som troligen kommer använda ytan mest. Och funktioner som inte kan lösas på annat sätt inomhus. Cykelställ, avfallscontainers och piskställning är något som mer eller mindre finns på alla innergårdar. Men i övrigt så brukar man satsa på sådant som kan förhöja de boendes fritid på olika sätt. Det som man hade använt sig egen trädgård till om man hade bott i en villa istället för lägenhet.

En plats där man kan träffas och äta utomhus brukar alltid vara populär. Eftersom det ofta är grillförbud på balkonger, om de finns, så kan man även erbjuda sina boende en plats till den aktiviteten. Förstås tillsammans med bänkar och bord för umgänge utomhus.

En plats för lek

Om man har barn så är också innergården en säker plats att våga släppa sina barn på. Man kan lätt ha koll från sitt fönster. Eller så tar man med sig en filt och en bok för att själv slappa på en gräsyta medan barnen gungar, leker i sandlådan eller åker rutschkana. Viktigast när man vill att innergården ska höja värdet på lägenheten är att hålla den fräsch och väl underhållen. För vilka funktioner man än väljer så ska det vara ett lockande smycke att se på och vara i. Läs mer om renoveringar av innergårdar på denna sida: renoverainnergårdarstockholm.nu

24 Sep 2020