Trädfällning kan vara ett sätt att få en öppnare trädgård i Stockholm. Ungarna kanske till och med kan få plats med en sådan där stor studsmatta som alla har.

Det är inte ovanligt att villatomter i Stockholm är relativt små. I alla fall om man jämför med de i mindre städer eller ute på landsbygden. Beroende på vad man vill använda sin trädgård till, kan det vara en mer eller mindre bra idé att ha en massa träd trängandes på den lilla ytan.

Kanske har barnen ett stort fotbollsintresse. Eller så vill ni få plats med en sådan där gigantiskt studsmatta som ”alla” har. Då gäller det att prioritera. Fruktträd, som ger möjlighet att sylta och safta, eller maximerad gräsyta? Om det är stora öppna ytor som gäller, kan det vara dags för lite trädfällning.

Trädfällning för dig som vill fälla träd säkert i Stockholm

Det finns flera aktörer som erbjuder trädfällning i Stockholm. Att fälla träd helt på egen hand är inte att rekommendera, såvida ni inte vet vad ni håller på med. Det är inte helt okomplicerat att fälla träd, och det är lätt att de hamnar snett om en amatör håller i yxan.

En yrkeskunnig arborist vet däremot precis hur hen ska göra för att få ned träd. Även i en liten trädgård. Det kan dessutom vara skönt av försäkringsskäl att inte fälla trädet själv. Om det mot förmodan skulle gå snett när arboristen fäller trädet, är det med stor sannolikhet trädfirmans försäkring som täcker eventuella skador på närliggande byggnader.

11 Nov 2022