När det gäller inredningen är det viktigt att golvet passar in. Att välja nytt golv är svårt, ska man exempelvis lägga in ett trägolv eller en heltäckningsmatta? Skiljer det något i pris?

Att säga vilken typ av golv just ni ska ha i ert hem och i ert vardagsrum, det är nästan totalt omöjligt för någon annan att avgöra. Det bästa är att gå efter eget tycke och smak. Det som man däremot kan göra är att prata med en mattläggare och bolla lite idéer innan valet görs. En mattläggare har stor kunskap och erfarenhet av att lägga golv och av olika typer av golv. De har varit med ett tag och kan hjälpa till i ert val av golv. De vet vad som passar ihop och inte och vilken typ av golv som skulle passa just er familj bäst och vice versa.

Priset bör inte avgöra

Självklart har man en budget att följa, de flesta i alla fall. Men man bör inte låta priset vara det enda som avgör. Om man har bestämt sig för ett golv och sedan får veta att det kostar en hel del mer än ett annat golv, så kanske det gör att man väljer det billigare, trots att man egentligen ville ha det dyrare. Att lägga nytt golv är en investering i bostaden och för dem som bor där. Det är ingenting man egentligen bör snåla med, så välj det golv som ni tycker om och som passar ert hem. Att lägga heltäckningsmatta är väldigt populärt igen. Det är många som väljer att lägga in en sådan istället för vanligt trägolv. Det är också enklare att lägga en heltäckningsmatta än att lägga ett trägolv.

Pris för heltäckningsmatta beror på

Säg att ett rum är på 16 kvadrat där mattan ska ligga, då behöver man ungefär fyra gånger fyra meter matta och ofta har de ett meterpris på tusen kronor per kvadratmeter. Då blir slutsumman runt sextontusen kronor. Priset beror helt enkelt på golvets yta och storlek, samt vilken typ av matta man väljer att lägga. Det finns både billigare och dyrare mattor, på samma vis som det finns olika prisklasser när det gäller trägolv. Ska man lägga in mattan själv så blir det billigare än om man hade anlitat någon, men det är viktigt att mattan läggs in ordentligt och på rätt sätt, så man gör bäst i att anlita en mattläggare för arbetet. Vi tipsar att läsa mer om heltäckningsmattor på denna hemsida: https://www.mattläggareuppsala.se

28 Apr 2020