Om man är husägare och ser fram emot en semester där man får lägga merparten på att måla om sitt hus, så kanske man bör tänka om. Den viktiga ledigheten kan behållas genom att anlita proffs.

Som husägare får de flesta av ekonomiska skäl utföra vissa åtgärder själva. Men det finns ändå en del åtgärder som det är klokt att anlita exempelvis en erfaren målare i Hägersten för att göra. Det handlar först och främst om målning av tak eller fasad, men det kan även gälla målning av detaljer eller inomhusmålning. Semestern är uträknad för att man ska få vila upp sig, och det finns till och med uträkningar på att man generellt sett sjukskriver sig mer under det resterande året om man inte vilar ut. Men det innebär inte att man ska ligga pall under sin semester. Vissa hemmafix kan man till och med tycka är vilsamt och roligt.

Roliga arbeten hemma

När man talar om att måla om ett tvåvånings trähus så är det nog få som hoppar av glädje. Men däremot kan man tycka att det är lagom arbete och roligt att exempelvis måla om en vägg eller ett litet rum. Fast de sysslor som man oftast tycker är vilsamma och roliga är trädgårdsarbete, den typen av trädgårdsarbete där man planterar och kanske pysslar om sina växter. I och med RUT och ROT så kan man lättare välja vad man vill göra och inte vill göra själv, och lägga energin på det som är roligt.

4 Mar 2021