Vi bär alla en bild av det perfekta huset. Huset där rummen är anpassade i storlek, form och färg efter egen smak. Huset med plats för umgänge. Huset med plats för avkoppling. Hur ser din dröm ut?

Så, du har hittat ditt drömhus, grattis! Det är en lycklig stund när man skrivit på kontraktet och kan flytta in i ett hem som man alltid drömt om. Förhoppningsvis har du hittat rätta platsen och huset som ser ut precis som du tänkt dig. Hemmet är viktigt och trivseln brukar infinna sig då man hittat rätt.

När man hamnat rätt behöver man troligen ändå minst något halvår för att finna sig tillrätta. Alla utrymmen möblerar och inreder sig inte per automatik. Man behöver bo in sig och känna vad som passar. Kanske behövs det lite nya möbler eller så behöver vissa möbler finna nya hem hos andra ägare.

Den rätta tiden och platsen

En dag är det dags. Beslutet kan växa fram genom diskussioner och utbytta tankar eller slå ner som en bomb. Det behövs förändringar. Det kan handla om förändrade familjeförhållanden med större eller mindre familj. Det kan vara tråkigheter som vattenskador. Det kan vara en önskan att förverkliga en dröm.

Vi är ett fixande folk som gärna tar oss an projekt. Folk målar och sågar och pustar och svettas. Ofta blir det ganska bra. Vissa saker fungerar att ordna eller bygga själv medan andra är i det närmaste förbjudna, som elinstallation eller VVS-arbeten. Ärligt talat får man oftast de bästa resultaten om man anlitar proffs. Oavsett om man har en stark tilltro till sin egen förmåga kan man inte slå den erfarenhet som en yrkesperson har skaffat sig.

Altanen, den nyfixade barnkammaren eller badrummet?

Projekten och idéerna kan vara lika många som drömmarna. Under vår korta varma period önskar de flesta kunna sitta bekvämt utomhus och njuta av de ljusa nätterna - och förstås mata myggen! När små människor utökar och berikar familjen behövs anpassningar i inomhusytorna. Och ett badrum som installerats av kunnigt folk både höjer taxeringsvärde och ger en oerhört mycket belåtnare familj.

Idag finns möjlighet till skattereduceringar när man anlitar proffsen. Du kan känna dig övertygad om att arbetet blir korrekt utfört och det går troligen på tiondelen av den tid du själv skulle lagt på arbetet. Projekt är bra och roliga men ska ta rimligt av ens dyrbara tid i anspråk. Läs mer om snickare på denna sida: stockholmsnickare.nu

28 Sep 2020